Om mig

Jag som skriver här heter Anna och är en kreativ dam i sina bästa år (50+) med ett stort intresse för konst, handarbete, personlig utveckling, hälsa och mat. Flyttade nyligen från stan ut på landet och njuter av trädgård och naturen i omgivningarna. Jobbar i en vanlig anställning och är konstnär vid sidan om. Och så är jag stolt mormor till ett gäng härliga ungar.

Här blir det mest bloggat om mat och då mest om vegetarisk mat, rawfood och levande föda. Jag försöker hitta en balans i mitt eget liv och en mathållning som fungerar för mig och min kropp och som också helst är snäll mot djur och natur.

Jag är inte vegan och äter inte 100% rawfood heller, men strävar efter en balans som passar just mig i min unika situation. Alla är vi olika med olika krämpor, obalanser och behov, så jag kommer inte att ge några fasta råd eller pekpinnar här, utan delar helt enkelt med mig av min egen resa och du som läser här är välkommen att följa med på ditt eget vis.

Intresset för hälsa har jag haft hela livet och jag har provat på många olika sätt att äta, men det är ständigt den gröna, plantbaserade kosten jag återvänder till. För mig är det viktigt att det får lov att vara enkelt. Jag har haft min beskärda del av petiga dieter av alla sorter och ingen av dem fungerar i längden just för att det kommer den där dagen när det inte är enkelt längre. Jag har fokus på rawfood här, för att det är den mat jag tycker bäst om och som min kropp tycks hitta balans i på ett enkelt sätt. Även om allt går att krångla till så är rawfood i grunden ett väldigt okomplicerat sätt att äta och jag trivs med just det enkla.

Jag har psoriasis och periodvis väldigt jobbigt med hudutslag, mest på armar men också i hårbotten, ögonbryn och öron. I perioder har jag också börjat få värk i leder och muskler och jag märker direkt att jag blir sämre av lagad mat, socker och diverse tillsatser. När jag äter rawfood så mår jag helt enkelt så mycket bättre och därför är det dit jag återvänder hela tiden.

All lindring är välkommen. Och att helt få bort utslagen och värken är en dröm som jag vägrar släppa.
Så jag läser kokböcker och webbsidor och lagar mat och provar mig fram till en hälsosam livshållning anpassad för just mig. Jag tror inte på en lösning som passar alla. Hälsa, balans, glädje och enkelhet är mina mål. På vägen lär jag mig massor om mig själv, om alternativ mat och hittar nya smaker och upplevelser. En del får bara komma på besök medan andra kommer för att stanna.

I april 2020 blev jag Certifierad Raw Life Educator hos Erica Palmcrantz Aziz. En utbildning jag aldrig kommer att ångra, så mycket kunskaper jag fått och ska nu integrera för att kunna leva mer hälsosamt och även dela med mig av inspiration och kunskaper till andra. Att inspirera andra är så otroligt roligt så även om jag inte ser mig som någon expert eller lärare så lär jag gärna ut det jag kan och delar med mig av mina insikter och erfarenheter. Vem vet… kanske håller jag en kurs nån gång i framtiden.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar