Dressingar/ Recept

Örtdressing Favorit

Det här är min favoritdressing till sallad eller dipp. Så god, fräsch och användbar. Den blir lite grön i färgen och smakar sommar. Receptet försvann för ett tag sen och sen flyttade jag så då trodde jag förstås att det försvunnit för gott. Men hör och häpna, i morse dök det plötsligt upp igen. Och glad blev jag, som även hittade rätt ingredienser i skåpen. Så här kommer receptet.

Örtdressing Favorit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Dressing, Dipp Rawfood
av Anna | Rawfoodliv Räcker till : ca 3 dl
Förberedelsetid: blötläggning: ca 1-2 timmar Tillagningstid: 10 minuter

En frisk och fräsch dressing som passar lika bra som dipp till grönsaksstavar och rawfoodkex.

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 dl färsk persilja
  • 1 msk olja
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 msk lökpulver
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1 msk fryst dill
  • 1/2 msk näringsjäst
  • 1 dadel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nypa vitpeppar

Instruktioner

1

Lägg nötterna i blöt 1-2 timmar.

2

Skölj nötterna och lägg tillsammans med resten av ingredienserna i en mixer.

3

Mixa dressingen slät.

4

Förvara i glasburk i kyl upp till 4-5 dagar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Skriv en kommentar